Hoi allemaal,

Mijn naam is Daniela. Ik heb jullie reply’s gelezen en wat duidelijk naar voren komt is Straighten contra damaged hair. Ik zie deze twee woorden in ieder reply weer terug.

Straighten is heel slecht voor je haar, tenzij je het goed verzorgt, hoor je vaak (gezegd door de meeste kappers). Het zit zo; relaxer oftwel straightner is het tegenovergestelde van ontharingsmiddel die de bovenste cortex, d.w.z. haarschubben vernietigt zodat het haar uitermate zwak wordt. Dit betekent dat als je eenmaal relaxt, je het haar moet blijven onderhouden met chemische producten, het haar wordt als het ware een junkie: het raakt verslaafd aan chemische producten vb. zoals: Pink oil , relaxer, conditioner enz. Dus het motto van kappers ‘je haar blijft gezond als je het goed verzorgt’ kan niet in stand blijven: omdat het haar zodanig beschadigd is en naarmate van tijd wordt het zwakker en zwakker zodat het afgeknipt moet worden. Het haar ziet er weliswaar gezond uit als je regelmatig de routine doorloopt: wassen, stomen, conditionen, vetten en nog meer van die chemische troep, maar het is niet gezond het heeft alleen een oppeppertje drugs gekregen van chemische producten.

De Jappaners hebben nu een natuurproduct uitgevonden dat sterk krullend haar kan straighten zonder dat het je haar beschadigt en zonder dat het drugs nodig heeft zoals bij black hair om het gezond “eruit te laten zien” Dit natuurproduct heet wonder straight en er zit 0,0 chemische troep in. Je kan gewoon met je haar in de regen lopen zonder dat je bang bent dat je haar één en al wol wordt, je kan ermee zwemmen etc.

Ik wil hiermee zeggen dat mensen die zelf geen kroeshaar hebben in staat zijn om een non-beschadigend middel op de markt te brengen voor : STERK KRULLEND HAAR. Wij zitten hier, black folks, iedere maand een immens geldbedrag uit te geven aan haarproducten die voor een korte duur werken, en die in de meeste gevallen nauwelijks effect hebben.

Black hair is een haarstructuur dat makkelijk om te vormen is, zoals je al zag bij het natuurproduct dat de Japanners hebben ontwikkeld voor Europeanen met sterk krullend haar. Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk is. If someone would stand-up een black geleerde bijv., dan zou het ons velen centen besparen zoals kapperskosten en vooral de drugs!

Ingezonden door Daniela en geredigeerd door Missgisco

Advertisements