CBS Radio en MSNBC zetten Don Imus aan de kant
De controverse rondom radiotalkshowpresentator Don Imus blijft voortduren.
Eerder deze week besloot CBS Radio de ochtendman van 66 WFAN in New York City voor twee weken te schorsen, omdat hij op grove en racistische wijze een damesbasketbalteam beledigd had. Afgelopen donderdag is bekend geworden
dat Imus alsnog zijn spullen mag pakken bij CBS Radio. Ook het het televisiekanaal MSNBC heeft besloten niet langer meer met Imus in zee te gaan.

Vorige week woensdag sprak Imus met zijn producer Bernard McGuirk en verslaggever Sid Rosenberg over het damesbasketbalteam Rutgers University, dat momenteel bestaat uit twee blanke en acht Afro-Amerikaanse spelers. Tijdens dit gesprek werden deze dames uitgemaakt voor ondermeer ‘hard-core hos’ en ‘nappy-headed hos’, waarbij met nappy-headed gedoeld word op het kroeshaar van de zwarte spelers. Het gevolg was dat Imus een flinke lading kritiek over zich heen kreeg, waarna hij vorige week vrijdag tijdens zijn show zijn excuses heeft aangeboden voor het voorval.

CBS Radio besloot eerder deze week om Imus met ingang van aanstaande maandag voor twee weken lang te schorsen en aanvankelijk ging ook MSNBC, die zijn show integraal op TV uitzendt, hierin mee te gaan. Deze week besloten echter een aantal grote adverteerders, waaronder General Motors, Proctor & Gamble en American Express, hun commercials tijdens de show van Imus te annuleren, waarna MSNBC heeft besloten om Imus met onmiddellijke ingang geheel aan de kant te schuiven.

Afgelopen donderdag heeft CBS Radio alsnog besloten om Imus met onmiddellijke ingang te ontslaan. Wie de plek van Imus nu gaat innemen is nog niet bekend.

Niet de eerste keer
Don Imus staat bekend om zijn sarcasme en zijn ruwe taalgebruik. Hij schroomt dan ook niet om zijn gasten af en toe flink de waarheid te vertellen. Dit leidt dan ook regelmatig tot vuurwerk en controverse.

Al ruim 25 jaar is de linkse Imus een vertrouwd geluid in de ochtend op de New Yorkse radio. Uitermate populair werd hij toen hij tussen 1979 en 1988 te horen was bij de hitzender 66 WNBC. Lange tijd mocht Imus zich ‘Koning van de ochtend’ noemen, maar raakte deze titel halverwege de jaren ’80 kwijt aan Howard Stern, die toevalligerwijs een tijdje bij datzelfde WNBC werkte, maar dan als middagjock.

Bron: Amerikaansehumor.nl

Advertisements